Steek je handen uit de mouwen voor NLdoet

Het Oranje Fonds verzorgt ook dit jaar NLdoet. Vrijdag 28 en zaterdag 29 mei kan iedereen een dagje (of een paar uur) de handen uit de mouwen steken en meehelpen met klussen bij verenigingen en stichtingen.

“Met een paar uurtjes van jouw tijd maak je al verschil”

Zo midden in het voorjaar als het weer aangenaam is en het groen uit de grond schiet, vragen heel wat klussen de aandacht. Zeker buiten. Maar ook binnen bij verenigingen en clubs is van alles te doen. Vrijwilligers staan het hele jaar klaar. Met NLdoet hoef je maar een paar uurtjes van je tijd te missen terwijl je echt een verschil kunt maken.

In de gemeente Nieuwkoop zijn al verschillende initiatieven aangemeld:

Nieuwkoop

Vr 9:30-19:00 Overkapping maken voor vijvergedeelte watervogels – Kennedyplein 2, Dorpsboerderij Nieuwkoop.

Vr 19:00-21:00 Aanvullen schelpenpaden heemtuin en natuurspeeltuin – Kennedylaan 33, IVN Nieuwkoop: Om de paden goed begaanbaar te houden, is het nodig ze periodiek aan te vullen met een nieuw laagje schelpen.

Za 9:00-15:00 Pimp het tennispark – Dreg 3, Tennisvereniging Nieuwkoop: Het klaarmaken van het tennispark voor het zomerseizoen.

Za 9:00-16:00 Vernieuwen hek oprit – Noordenseweg 23, De Zevensprong: Langs de oprit staat aan weerskanten een houten hek. De westzijde verkeert in een slechte staat en moet worden vernieuwd.

Ter Aar

Vr 10:00-14:00 Aanbrengen houten afkadering aan het einde van het parkeerterrein – Middelweg 5, Stichting !Triggr: De afkadering voorkomt dat auto’s het water inrijden.

Vr 10:00-16:00 Schuren kastje en ronde tafel – Middelweg 5, Stichting !Triggr.

Za 12:30-17:00 Minder stof voor mens en dier! – Korteraarseweg 56A, Pony- en paardrijvereniging De Viergangruiters: De vereniging wil een sproei-installatie voor de paardrijbak maken. De klus houdt in een sleuf rondom de paardrijbak te graven om de buizen ondergronds te leggen en daarop de sproeiers te installeren.

Za 15:00-16:30 Houten vlonders vervangen/repareren – Kerkweg 2, Scouting Willem Barendsz: vlonders vervangen en in de olie zetten

Nieuwveen

Za 9:30-16:30 Opknappen en opruimen Wigwams – A.H. Kooistrastraat 130 (Ipse de Bruggen Ursula), Stichting Wigwam: Opruimen en opknappen van het terrein rond, en in de wigwamhuisjes

Aanmelden

Wil jij die paar uurtjes van je vrije tijd wel in een NLdoet klus steken en zo van grote waarde zijn voor een vrijwilligersorganisatie, ga dan naar www.nldoet.nl.

Aanmelden van NLdoet klussen kan ook nog. Klik hiervoor op deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *