Samen Beter Nieuwkoop: “Zie het Groene Hart als één gebied”

Met alle druk op de ruimte wordt een visie op het Groene Hart nodig, vindt de lokale partij Samen Beter Nieuwkoop. In een artikel in het AD op 6 februari sprak Samen Beter Nieuwkoop wethouder Guus Elkhuizen de wens uit om het Groene Hart als één gebied te zien en te kijken waar je wat wél en níet neerzet.

De druk op het Groene Hart bestaat onder meer uit de plannen van het rijk voor plaatsing van windmolens en zonnevelden om zo duurzaam energie op te wekken. Samen Beter Nieuwkoop vindt windmolens in het Groene Hart niet passend, behalve langs de grotere wegen A4 en N11, schrijft zij op haar website.

Overlast Schiphol

Verder heeft de gemeente gereageerd op de mogelijk verder toenemende overlast van Schiphol boven gemeente Nieuwkoop, omdat Uithoorn op verlegging van een vliegroute aandringt. De fractie van Samen Beter Nieuwkoop stelde dit eerder aan de orde, onder andere via een bericht op Facebook: ‘ Is er een combinatie te vinden tussen werkgelegenheid en geluidshinder? We zijn blij met alle werkgelegenheid op en rond en als geval van Schiphol. Maar omdat we niet nog meer hinder in onze gemeente willen van de vliegroutes heeft Samen Beter (mede namens CDA en Natuurlijk Nieuwkoop, red) een aantal vragen gesteld over onderzoek naar andere startvliegroutes bij Uithoorn.’

Kwaliteit koesteren

Er gaan steeds meer stemmen op om de kwaliteiten van het Groene Hart te koesteren, zoals de landschapsadviseurs van de drie provincies stellen in hun rapport: Advies Regionale Energiestrategieën en het Groene Hart | Bestuurlijk platform Groene Hart. Samen Beter Nieuwkoop is hierover zeer content.

De partij blijft aandringen op een juiste balans tussen een fijne leefomgeving, voldoende ruimte om te wonen en te werken en de kwaliteiten van het landschap.

www.samenbeternieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?