Politie Alphen waarschuwt voor ‘tandenstokers tussen voordeuren’

tandenstoker tussen voordeuren

Foto: Tandenstoker tussen voordeur, reconstructie

Politie Alphen aan den Rijn heeft het afgelopen weekend bij diverse woningen in de Planetenbuurt tandenstokers tussen de voordeuren aangetroffen. Deze methode wordt toegepast door inbrekers om te kunnen achterhalen welke bewoners op vakantie zijn: als de tandenstoker na een paar dagen nog tussen de voordeur steekt, is de deur vanzelfsprekend niet geopend geweest.

Opletten geblazen: de Politie meldt op social media dat op camerabeelden te zien is dat een ‘onguur stel’ verantwoordelijk is voor het plaatsen van tandenstokers tussen de voordeuren in de Planetenbuurt in Alphen aan den Rijn. Deze methode wordt gebruikt door inbrekers om te kunnen zien of bewoners op vakantie zijn.

Lees ook: Politie: ‘9 hardrijders binnen een uur’ op de Langeraarseweg

De politie uit Alphen aan den Rijn verzoekt dan ook om scherp te zijn op deze ‘methode van voorverkenning’. Als er tandenstokers aangetroffen worden kan dit gemeld worden via 0900 8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook. Hiermee kan de Politie in kaart brengen waar deze methode toegepast wordt.

In een reactie laat Politie Kaag & Braassem weten dat er nog geen meldingen in Nieuwkoop gedaan zijn van deze methode van voorverkenning.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?