Pennywafels treedt op bij Aarhoeve voor 94ste verjaardag Bets Versluis-Wijfje

De band Pennywafels treedt op voor de deur van Aarhoeve. ©Pennywafels

Nieuwkoopse band De Pennywafels heeft gisteren een verrassingsoptreden verzorgd voor de verjaardag van Bets Versluis-Wijfje die in Aarhoeve in Langeraar woont. Zij werd gisteren 94 jaar.

Haar dochter Marinka Versluis verraste haar binnen met een mooie taart. Daarna werd mevrouw Versluis-Wijfje in haar rolstoel naar beneden gebracht en met plaids om haar heen buiten naar het terras gereden. De Pennywafels stonden haar al op te wachten.

“Het Lang zal ze leven werd uit volle borst gezongen”, vertel dochter Marinka. “Ze vond het schitterend. Haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren ook naar Aarhoeve gekomen, evenals twee zussen van mijn moeder met hun man en twee nichtjes. Ook de medebewoners hebben genoten van het verrassingsoptreden. Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde ochtend.”

De familie feliciteert Bets Versluis-Wijfje. ©Marinka Versluis
Een tekening en een cadeautje van een achterkleinkind. ©Marinka Versluis
Groot gezin
De familie Versluis.

Bets Versluis-Wijfje is één van zeventien kinderen. Vier van hen zijn nog in leven, de 94-jarige Bets is hiervan de oudste. Zus Emma woont in Nieuwveen, zussen Nel en Martha in Langeraar.

“Mijn moeder heeft drie kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Zij woont sinds kort op de gesloten afdeling in Aarhoeve. Door de coronamaatregelen kan er maar één persoon per dag op visite. Daarom hebben we het optreden van De Pennywafels geregeld, buiten bij de hoofdingang tegenover het hertenkamp.”

De zussen Martha, Bets, Emma en Nel Versluis. ©Aangeleverd

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?