Opnieuw negatief zwemadvies voor Nieuwkoopse Plassen

strand zomer nieuwkoop afsluiting corona

Beeld: Nieuwkoopse Plassen. © Archief

Wie de komende dagen een verfrissende duik in de Nieuwkoopse Plassen wil nemen, kan beter aan wal blijven staan: Omgevingsdienst Midden Holland komt een opnieuw met een negatief zwemadvies voor het plassengebied. Op 5 juni werd een melding over de aanwezigheid van blauwalg nog ingetrokken, maar daar blijkt nu weer verandering in te zijn gekomen: het hele seizoen zal er een negatief zwemadvies gelden.

Vanaf gisteren wordt de nieuwe waarschuwing via Zwemwater.nl gedeeld. Er wordt gesproken over de aanwezigheid van blauwalgen, die kunnen zorgen voor huidirritatie en maag- en darmklachten. Vanaf 1 mei 2020 was er al een negatief zwemadvies voor de Nieuwkoopse Plassen Meijepark.

ZIE OOK

Zwembad De Wel in vakantie ook geopend voor recreatiezwemmen

Wat de kwaliteitsklasse ‘slecht’ precies inhoudt? “De zwemwaterkwaliteit kan variëren van uitstekend tot slecht. Dit is de kwaliteit gemeten over de afgelopen vier jaar. De kwaliteitsklasse zegt iets over de kans op het krijgen van huid-, maag- of darmklachten. Bij ‘slecht’ is die kans zo groot dat gedurende dit zwemseizoen een negatief zwemadvies geldt.”, legt Zwemwater.nl uit.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?