Noodfonds Nieuwkoop Omzien Naar Elkaar

Met een minimum inkomen of een uitkering kan het moeilijk zijn om financieel rond te komen. Door de coronacrisis kan dit momenteel extra lastig zijn. Het kan zelfs leiden tot een acute noodsituatie. De gezamenlijke kerken in Nieuwkoop hebben voor deze schrijnende situaties het Noodfonds Nieuwkoop ONE (Omzien Naar Elkaar) opgericht.

Het komt steeds vaker voor dat mensen de meest noodzakelijke uitgaven niet meer kunnen betalen. De overheid heeft verschillende wetten en regelingen om mensen met financiële problemen te helpen. Maar het kan gebeuren dat deze regelingen geen of onvoldoende oplossing bieden. Daarom hebben de gezamenlijke kerken in Nieuwkoop het Noodfonds Nieuwkoop ONE opgericht. Dit fonds is er voor inwoners die noodzakelijk uitgaven niet of nauwelijks kunnen betalen.

Het noodfonds is er voor alle inwoners van gemeente Nieuwkoop die in een acute noodsituatie verkeren of dreigen te raken. Wanneer instanties geen of niet snel genoeg hulp kunnen bieden, kan het noodfonds mogelijk iets betekenen. In acute situaties kan snel hulp geboden worden. Het noodfonds maakt geen onderscheid in sekse, ras of afkomst, geaardheid of godsdienst.

Zit jij in een acute noodsituatie of dreig je hierin te raken, of ken je iemand bij wie dit het geval is, meld je dan aan voor het noodfonds via www.noodfondsnieuwkoopone.nl. Bellen kan ook op 06-41050075 of stuur een sms of WhatsApp bericht. Een vrijwilliger neemt contact op.

Lees ook: Ter Aarse kookt wekelijkse verse maaltijd voor huishoudens die het moeilijk hebben


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?