Nieuwkoopse Froukje Veenstra (18) brengt klimaatprobleem muzikaal onder de aandacht

De Nieuwkoopse Froukje Veenstra (18) heeft een nieuw nummer uitgebracht: Groter dan Ik. Met het nummer brengt Veenstra het klimaatprobleem onder de aandacht met pakkende zinnen en woorden. Het nummer blijkt een schot in de roos: in korte tijd is het nummer op YouTube al zo’n 13.000 keer beluisterd.

“Happy new year, de wereld staat in de fik en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”, begint Froukje haar nummer ‘Groter dan Ik’. In het nummer staat het – steeds groter wordende – klimaatprobleem centraal. Veenstra wilt met haar nummer het gesprek over het klimaatprobleem verder openen onder jongeren: “Het is zo belangrijk dat hierover wordt gepraat, en popmuziek is een goede manier om een gesprek in gang te zetten. Bijdragen aan een beter klimaat zit hem in de kleine dingen, dingen die hartstikke te doen zijn in ons dagelijks leven”, meldt Froukje aan De Nieuwkoper.

De zangeres, die 16 jaar lang in Nieuwkoop woonde, kreeg vanuit haar opleiding – Pop Songwriting  aan het Conservatorium – de opdracht om een nummer te schrijven in het kader van het nieuwe jaar. Doordat ze de afgelopen tijd veel met vrienden in gesprek ging over het klimaatprobleem en wat dit zou kunnen betekenen voor hun toekomst, was de invulling van de opdracht snel bedacht.

Lees ook: Nieuwkopers Sebas van der Voorn en Dorus Boddeke inspireren jongeren met eigen kledinglijn

Waarom de titel Groter dan Ik gekozen is? “Het klimaatprobleem is groter dan ik, maar niet groter dan wij! Dat is de conclusie van het liedje. Samen kunnen we het grote verschil maken”, aldus Veenstra. Beluister het nummer hieronder.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?