Nieuwkoopse Anita van Oord bakt appeltaart voor ‘iemand die dit verdient’

De Nieuwkoopse Anita van Oord-Van der Vlies plaatste op de Facebookgroep Geef, Ruil, verkoopsite Nieuwkoop en omgeving een oproep waarin zij aanbood een appeltaart te bakken voor iemand die het verdient.

Van Oord-Van der Vlies schreef: “Vandaag heb ik een grote doos appels gekregen om heerlijke appeltaart van te bakken. Nu wil ik graag een taart weggeven aan iemand die het verdient in deze moeilijke tijd.” 

Diverse mensen reageerden op haar oproep en schoven plaatsgenoten naar voren. Ook waren er Nieuwkopers die aanboden voor een eventuele extra appeltaart te willen betalen om deze vervolgens ook weg te geven. 

De gebakken appeltaart.

Uiteindelijk heeft de Nieuwkoopse bakster gekozen om een Syrisch gezin uit Nieuwkoop de appeltaart cadeau te doen. Het gezin haalt de taart vanmiddag op. Maar ze bakt nog eens twee taarten. Eentje gaat vanavond de deur uit en tot slot nog een derde taart op vrijdag.

Smakelijke tip
De bakster heeft daarbij nog een smakelijk tip: “Op de appeltaart doe ik altijd een beetje abrikozenjam. Als je de taart dan even opwarmt, loopt de jam tussen de appels door.”

Haar kinderen genoten van de heerlijke geuren in huis. “Zij willen er nu ook één”, laat de Nieuwkoopse weldoener weten. Nou, ons loopt het water ook in de mond.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?