Nieuwe solo expositie van Jeanette Jansen bij Hoeve Rijlaarsdam

bronsen beeld

Foto: Bronzen beeld, ter illustratie. © Pixabay

ART EXPO Winter Welkom Warmte bij Hoeve Rijlaarsdam heeft ruimte gemaakt voor een solo expositie van Jeanette Jansen. In de grote zaal van het Koetshuis zijn vanaf 7 maart bronzen beelden te bewonderen in groot en klein formaat. In de kleine zaal is een andere expositie te bezoeken: stillevens afwisselend in stijl, afmeting en compositie.

‘Mens en dier, emotie en beweging gevangen in brons’ is de omschrijving van de solo expositie van Jeanette Jansen bij Hoeve Rijlaarsdam. In de grote zaal van het Koetshuis zijn ruim 50 beelden te bewonderen, uitgevoerd in brons: “Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij het werken met brons, hierin kan ik mijn beeld kwijt”, aldus Jansen.

Lees ook: Nog meer vlees van keurslager van Wijk in de schappen bij Jumbo Nieuwkoop

In de kleine zaal is er sprake van een compleet andere expositie: stillevens. “Niet alleen de klassieke versie (die de meeste mensen wel kennen met wat peren in een schaal), maar ook hedendaags realisme, details in de fotokunst en een paar top kunstenaars uit België hebben wij ook weten te strikken!”, meldt de organisatie aan De Nieuwkoper. Onder andere het werk van Coren geus, Jenny van Gimst, Ruud Verker en Hans Brongers is te zien.

De exposities zijn te bezoeken van 7 maart tot en met 24 mei 2020 op donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondagen, 2e Paas- en 2e Pinksterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Let op: op 1e Paas- en 1e Pinksterdag gesloten. Op 7 en 8 maart vindt het openingsweekend plaats.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?