Nieuwbouwplannen voor Vomar gaan nu hoogstwaarschijnlijk door

vomar ter aar bouwplannen

De bouw van de Vomar zal hoogstwaarschijnlijk gerealiseerd gaan worden. De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft afgezien van een bestemmingsplanwijziging die de bouwplannen nog had kunnen remmen. Al maandenlang vindt er een strijd plaats tussen de gemeente en de Vomar over de plannen om de supermarkt in Ter Aar te bouwen. Dit weet Distrifood te melden, een toonaangevend nieuwsmedium over supermarkten. 

Aan de maandenlange strijd tussen gemeente Nieuwkoop, waar ook Ter Aar onder valt, lijkt nu een einde te komen. De gemeenteraad van Nieuwkoop houdt zijn handen af van een eventuele wijziging van het bestemmingsplan, waardoor Vomar vrij spel heeft om de bouw van de nieuwe supermarkt te realiseren. Het gaat om een Vomar in Ter aar van maar liefst 1800 vierkante meter groot.

Lees ook: Wel of geen Vomar achter de locatie van de Intratuin?

De strijd tussen de gemeente en de nationaal bekende supermarktketen ging met name om de locatie van de supermarkt: deze wordt gebouwd achter Intratuin in Ter Aar, buiten het centrum. Gemeente Nieuwkoop was van mening dat deze locatie nooit bedoeld is geweest voor een nieuwe supermarkt.

In totaal heeft de gemeente zo’n € 320.000 euro uitgegeven aan deze strijd. De Intratuin en Vomar lieten eerder weten een schadeclaim van € 3.000.000 in te dienen als Gemeente Nieuwkoop de bouw zal verhinderen.

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?