Natuurlijk Nieuwkoop blij met motorverbod in De Meije: “Nu de Amstelkade nog¨

De Amstelkade, gezien vanaf Noorden. ©Google Maps

Natuurlijk Nieuwkoop is blij met de pilot die in De Meije gehouden wordt om de overlast van motoren tegen te gaan. De Nieuwkoopse partij zou graag zien dat de gemeente ook voor de Amstelkade tussen Noorden en Woerdense Verlaat een motorverbod instelt.

ZIE OOK:
Bosweg van 1 april tot 1 oktober dicht voor motoren

Vorig jaar werd De Meije, samen met de Bosweg liggend in de gemeentes Nieuwkoop, Woerden en Bodegraven-Reeuwijk,  vanwege de coronacrisis al afgesloten voor motoren in het weekend gedurende het zomerseizoen. Voor dit jaar wordt De Meije – als pilot – door de drie gemeentes gesloten voor motorrijders. In juni 2020 heeft de fractie van Natuurlijk Nieuwkoop vragen gesteld aan het College van B&W over de (vergelijkbare) situatie op de Amstelkade in Woerdense Verlaat. Natuurlijk Nieuwkoop vroeg of het College bereid was ook de Amstelkade voor motorrijders af te sluiten.

In de beantwoording gaf het College aan dat zij, verwijzend naar de afsluiting in De Meije, de weg voor motorrijders wilde afsluiten. Dat zou, volgens het College, ook “aansluiten op het beleid met betrekking tot recreatie en toerisme, dat gericht is op landschaps- en natuurbeleving en stilte”. Zover is het nog niet gekomen.

Grote overlast

Aan- en omwonenden ervaren grote overlast van motorrijders die met name met mooi weer en in het weekend solo en in groepsverband tochten rijden. Los van de overlast door lawaai en stank is de verkeerssituatie op de Amstelkade zeer onveilig. De bewoners zijn al een aantal jaren actief om hierin verandering aan te brengen.

Natuurlijk Nieuwkoop is van mening dat de verkeersveiligheid op de Amstelkade moet worden verbeterd en dat aan- en omwonenden verlost worden van de geluidsoverlast. Een motorverbod is effectief en past daar bij.

Mondelinge vragen

Natuurlijk Nieuwkoop stelt hierover in de raadsvergadering van 22 april mondelinge vragen. Klik op deze link om de vragen te bekijken.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?