Maaiwerkzaamheden voorjaarsbloei zijn gestart

De machines van Griekspoor zijn aan hun voorjaars maaiklus begonnen. ©Griekspoor.nl

Heb je ze al gezien, de machines van Griekspoor langs sloten en bermen in gemeente Nieuwkoop? De eerste maaironde van het jaar, die van de voorjaarsbloei, is van start gegaan.

Inwoners van de gemeente Nieuwkoop zien Griekspoor ook dit jaar geregeld sloot- en maaiwerkzaamheden uitvoeren. Sinds 2019 is Griekspoor verantwoordelijk voor het maaien van de bermen en ander onderhoud aan sloten en tochten.

De gemeente Nieuwkoop heeft een maaibeleid opgesteld op basis van twee maairondes per jaar, de voorjaarsbloei en de zomerbloei. Tijdens de voorjaarsbloei maait Griekspoor één kant van de weg volledig, aan de andere kant van diezelfde weg wordt dan slechts één meter vanaf de weg gemaaid. Tijdens de zomerbloei wordt deze werkwijze omgedraaid.

Flora en fauna

Door dit maaibeleid kan rekening gehouden worden met de flora en fauna. Ter voorbereiding op het maaien, worden bermen nagelopen op onder andere bewoonde vogelnesten en beschermde planten, zoals orchideeën. Deze plekken in de bermen worden gemarkeerd, zodat de flora en fauna intact blijft.

Bron: www.griekspoor.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?