Let op: gedeelte Achttienkavels naar Zuideinde ruim een maand afgesloten

wegwerkzaamheden

Een groot gedeelte van de Achttienkavels is van 20 juli tot en met 28 augustus afgesloten. Het gaat om het gedeelte dat de N231 verbindt met het Zuideinde. De gemeente meldt dat er in deze periode verschillende werkzaamheden plaatsvinden, waaronder het compleet opnieuw asfalteren van de weg. 

De werkzaamheden gaan verder dan alleen het opnieuw asfalteren van de weg. Ook wordt er namelijk een drempel aangelegd, net na de kruising van de N231 met de Achttienkavels. Langs de gehele weg wordt een zogeheten rammelstrook aangebracht van betontegels. Dit moet voorkomen dat auto’s zich vastrijden in de berm.

ZIE OOK

N231 na drie weken onderhoud weer geopend

Ter hoogte van de Achttienkavels 1A wordt een koeienoversteek gerealiseerd en komt er een drempelplateau. Verderop de weg wordt er extra attentie gecreëerd voor de kruising van de Achttienkavels met de Aarlanderveensweg. “Verkeer op de Achttienkavels moet straks voorrang verlenen aan verkeer op de Aarlanderveenseweg. Dit benadrukken we met een drempelplateau, gekleurd asfalt en belijning”, meldt de gemeente. Tussen de Aarlanderveensweg en Zuideinde worden nog eens vijf extra drempels op verschillende locaties geplaatst.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?