Kom in beweging met meester Harm

Meester Harm, vakdocent gymnastiek op de Maranathaschool en De Rietkraag in Nieuwkoop, bedenkt deze tweede lockdown twee keer per week een sportieve opdracht. In een filmpje legt hij de opdracht uit.

In de vorige lockdown postte meester Harm op de Facebookpagina van de Maranathaschool ook al geregeld een beweegchallenge. Nu door de tweede lockdown de kinderen weer thuisonderwijs krijgen, wil de school het bewegen wederom stimuleren en heeft meester Harm een aantal nieuwe sportieve en leuke opdrachten bedacht.

Gisteren stond het eerste filmpje op Facebook. Hierin is Meester Harm met een aantal collega’s in de gymzaal te zien. De vakdocent heeft een tas en een aantal gekleurde stiften. De stiften gaan in de tas waarna hij, zonder te kijken, een stift uit de tas trekt. De kleur is het startschot. Iedereen moet zo snel mogelijk naar een voorwerp, ding of toestel in deze kleur rennen.

Het leuke aan de oefeningen is dat alle kinderen kunnen meedoen. En vaak, zoals ook bij deze race, kunnen de kinderen het ook prima buiten doen in bijvoorbeeld een speeltuin.

En wie na deze leuke opdracht zin heeft in nog veel meer bewegingsoefeningen, op de Facebookpagina van de school zijn ook alle video’s van de beweegchallenges uit de eerste lockdown terug te vinden.

Bekijk het filmpje en kom in beweging.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?