Knutselen en speuren met Kei Tof Nieuwkoop

De stenen kunnen beschilderd worden met een tekening, woorden of kleuren. ©Facebook Kei Tof Nieuwkoop

Een speurspel en leuk knutselwerkje in een. Dat is de activiteit Kei-Tof, een initiatief van de basisscholen in kern Nieuwkoop.
 
Voordat het spel gespeeld kan worden, is wat voorbereiding nodig. Iedereen kan daarbij helpen. Zoek een kei die niet groter is dan je hand. Schilder deze zo mooi mogelijk en lever deze vanaf maandag 1 februari in op school.
 
Dennis, Sabrina, meester Rick en meester Harm verstoppen alle ingeleverde stenen door kern Nieuwkoop. “Hoe meer stenen wij maandag op school ontvangen, des te beter en des te leuker het wordt”, schrijven ze op de Facebookpagina Kei Tof Nieuwkoop. Vanaf dinsdag 2 februari start het spel vanaf 13.00 uur.
 
Op pad
Vanaf dat moment kunnen alle kinderen op pad door kern Nieuwkoop om de beschilderde keien te zoeken. “De gevonden kei neem je mee naar huis voor een dag. Je maakt er een foto van ergens in je huis en plaatst deze op de Facebookgroep Kei Tof Nieuwkoop. De volgende dag verstop je de kei in de buurt waar je deze gevonden hebt op ongeveer dezelfde manier (goed te vinden door een ander). Na een week kijken we wie de meeste punten (foto’s) heeft. Deze gaat er met de eer van de scholen vandoor.”

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?