Jaarlijkse kerstbijeenkomst van de Zonnebloem in Nieuwveen was een gezellige middag

jaarlijkse kerstbijeenkomst zonnebloem

Foto: De jaarlijkse kerstbijeenkomst van de Zonnebloem Nieuwveen. © P. Schrama

Afgelopen 14 december vond de jaarlijkse kerstbijeenkomst van de Zonnebloem Nieuwveen weer plaats. Het was wederom een gezellige middag en bevatte een aantal leuke ingrediënten en bijzondere momenten. Er werden hoogtepunten van het afgelopen jaar gememoreerd, waaronder het 70-jarige bestaan van de landelijke vereniging.

Voorzitter Pien Schrama heette alle gasten van harte welkom en blikte terug op een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar. Zo werd er stilgestaan bij het 70-jarige bestaan van de Zonnebloem en werd er zoal teruggeblikt op het bezoekwerk en de verschillende activiteiten van de eigen afdeling en van de regio.

Pastoor van Aarle was ook aanwezig, die het woord nam voor een mooie kerstoverweging. Koor Canta Libre uit Nieuwveen verzorgde een muzikaal optreden met ‘eigentijdse’ kerstnummers, waaronder First Noël en Hallelujah.

Lees ook: Van 25 tot en met 30 december kerststal te bewonderen in Noordense Kerk

De aankleding van de muziekzaal was te danken aan Hugo Bakker en groep 5 van basisschool De Veenvogel: de leerlingen hadden speciaal voor de Zonnebloem kerstslingers gemaakt.

Om te zorgen dat het aan de gasten niets ontbrak, stonden er vrijwilligers klaar:  “De vrijwilligsters stonden de hele middag klaar om ervoor te zorgen dat het aan de gasten niets ontbrak, dit keer bijgestaan door Jort, leerling van het Groene Hartlyceum die door middel van zijn maatschappelijke stage wat ervaringen opdeed over het Zonnebloemwerk”, meldt de organisatie aan De Nieuwkoper.

Drie vrijwilligers werden vanwege hun ‘buitengewone en jarenlange inzet’ tijdens de jaarlijkse kerstbijeenkomst van de Zonnebloem Nieuwveen in het zonnetje gezet: Mieke Bader, Lineke van Oevelen en Ria Kennis. De bijeenkomst werd afgerond met een smakelijke maaltijd, waarna de gasten rond 18.00 uur huiswaarts keerden.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?