Infrastructuur rond IKC De Vaart zichtbaar: Komende week legt aannemer fietsstraat aan

De eerste speeltoestellen zijn geplaatst op het landgoed rond IKC De Vaart. ©Anke Steffers

Waar de verhuizing van de oude schoolgebouwen naar het IKC De Vaart in Ter Aar is begonnen, schiet het ook op met de buitenruimte rond het IKC. Afgelopen dagen werd geasfalteerd en is een start gemaakt met de aanleg van een speeltuin.

De contouren van de wandel-, fiets- en autopaden waren al even zichtbaar. Het asfalteren en het plaatsen van stoepranden tonen nu de duidelijke infrastructuur. En met het plaatsen van een aantal speeltoestellen is de kale zandvlakte ook direct een stuk vrolijker geworden.

Afsluiting Westkanaalweg

Komende week, van dinsdag 20 juli 6:00 uur tot en met woensdag 21 juli 18:00 uur, wordt de fietsstraat op de Westkanaalweg gerealiseerd. Daardoor is de Westkanaalweg vanaf de kruising met de Aardamseweg en het Argonnepark afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Vosholstraat, de Hoogerheijdestraat en het Argonnepark.

Fietsstraat

In de fietsstraat die komende week aangelegd wordt, is de automobilist te gast. Auto’s mogen maximaal 30 km per uur rijden. De rijbaan wordt volledig rood geasfalteerd wat aangeeft dat fietsers ruim baan krijgen. Tussen De Vaart en het Argonnepark legt de aannemer zes drempels aan. De fietsstraat op de Westkanaalweg loopt van de kruising met de Aardamseweg tot het Argonnepark, zodat schoolkinderen en hun ouders veilig naar IKC de Vaart kunnen.

Bron: BouwApp


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?