IKC Langeraar waarschijnlijk op Aeresteijn locatie

Ook Langeraar krijgt een Integraal Kindcentrum (IKC). De gemeente heeft afgelopen periode onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie. Op basis van dit onderzoekt stelt het college de gemeenteraad voor om het IKC te bouwen op de huidige locatie van basisschool Aeresteijn.

In maart wordt de keuze voorgelegd aan de gemeenteraad. De grootste voordelen van de locatie zijn de centrale ligging in het dorp en de verkeersveiligheid in het gebied.

In een IKC werken organisaties samen aan onderwijs, opvang, opvoeding en ondersteuning voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast is een IKC een ontmoetingsplek voor jong en oud in het dorp. In IKC Langeraar krijgen in ieder geval basisschool Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer een plek, daarnaast komt er een gymzaal.

Nieuwsbrief
Na het besluit van de gemeenteraad start de gemeente met de voorbereiding voor het ontwerpen van een nieuw gebouw voor het IKC. De gemeente informeert inwoners van Langeraar en Papenveer via een speciale nieuwsbrief in de brievenbus. Voor direct omwonenden verzorgt de gemeente binnenkort een eerste bijeenkomst. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad het IKC Langeraar in de meningsvormende raad van 4 maart.

Lees ook: Omgevingsvisie: Wat vind jij van kleinschalige daghoreca in Langeraar?


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?