“Ik ben wat later, de brug staat open”

De Kattenbrug in Nieuwveen/Papenveer. ©Google Maps

Ben je al wat laat, gaat de brug voor je neus open. Wie kent dat niet? Zeker in het voorjaar en de zomer gebeurt dit regelmatig. Op 1 juni zijn de nieuwe bedieningstijden van de provinciale bruggen in provincie Zuid-Holland bekendgemaakt.

Provinciale bruggen openen voor zowel recreatie- als beroepsvaart. De bedieningstijden van alle provinciale bruggen zijn opgenomen op waterkaart.net. Voor sommige bruggen gelden vier periodes met wisselende openingstijden – bedieningstijden – zoals de Kollenbrug in Woerdense Verlaat: 1 april t/m 31 mei, 1 juni t/m 31 augustus, 1 september t/m 31 oktober en 1 november t/m 31 maart (alleen op afroep).

Voor andere provinciale bruggen zijn de bedieningstijden opgesplitst in de periodes 1 april t/m 31 oktober en 1 november t/m 31 maart

Voor de wintermaanden gelden voor alle bruggen dat deze zondag niet bediend worden.

Bruggen in Nieuwkoop

Een paar voorbeelden van provinciale bruggen (en sluizen) in gemeente Nieuwkoop zoals deze zijn opgenomen op waterkaart.net.

Kollenbrug Woerdense Verlaat
Aardammerbrug Ter Aar
Vijfgatenbrug Papenveer
Kattenbrug Papenveer/Nieuwveen
Ziendesluis Nieuwkoop
Brug Nieuwkoop
Brug Vrouwenakker (alleen op afroep)

Vind een brug

De provinciale brug vinden waar jij dagelijks overheen moet, ga naar waterkaart.net/gids en klik op het tabblad ‘Bruggen & Sluizen’; hier kun je de naam van de brug in de zoekbalk intypen of de plaats vinden van de brug die jij zoekt.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?