Hulpdiensten helpen onwel geworden persoon op Nieuwkoopse Plassen vlot aan wal

De reddingsboot van de brandweer wordt gebruikt om de persoon die onwel is geworden naar de wal te varen. ©Facebook Brandweer Gemeente Nieuwkoop

Op de Nieuwkoopse Plassen bij Noorden werd vanmiddag even voor tweeën een man onwel. Haast was geboden om de hulpbehoevende op tijd te vinden. 

Twee brandweerboten gingen ter plaatse, evenals het duikteam van de Ter Aarse brandweer, de Alphense autoladder en brandweerkorps Nieuwkoop. “Aanrijdend kregen wij te horen dat ergens op de plas een persoon hulpbehoevend was”, schrijft brandweer Nieuwkoop op Facebook. De 70-jarige man uit Rosmalen die onwel was geworden, was samen met zijn broer, beiden in een aparte boot, aan het vissen op het Schippersgat (naast de Nieuwkoopse Plassen) in Noorden.

De hulpdiensten kregen hulp van medewerkers van Natuurmonumenten en wisten de persoon hierdoor snel te vinden. Deze werd in de reddingsboot geholpen en vlot naar de kade gevaren waar de persoon werd overgedragen aan de ambulance.

Boswachter van Natuurmonumenten, John Pietersen, Twitterde over de reddingsactie: “Onwelwording op de Nieuwkoopse plassen. Persoon snel gevonden en met behulp van politie, ambulance en brandweer veilig aan de wal gebracht.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?