Hulp bij het bepalen van jouw stem voor de Tweede Kamerverkiezing

De verkiezing voor de Tweede Kamer staat voor de deur. Een ander soort verkiezingen dan anders. Niet alleen, omdat de lijsttrekkers aangepast campagne moeten voeren, zeker ook omdat we midden in een grote crisis zitten.

Het klimaat, het stikstofbeleid, het woningtekort; het zouden zo ongeveer de belangrijkste punten moeten zijn waar de politieke partijen zich momenteel mee bezig houden. Maar wat Nederland momenteel toch vooral wil, is die coronacrisis doorkomen. Het kiezen van een partij is daardoor misschien wel moeilijker dan ooit.

Maar er zijn heel wat hulpjes. De bekendste zijn de Stemwijzer en het Kieskompas. En PlusOnline laat er nog heel veel meer zien. Klik hiervoor op deze link.

Kieswijzer Privacy

Nog een mogelijke hulp is de ‘Kieswijzer privacy en online veiligheid’ van VPNGids.nl. Aan de hand van deze kieswijzer wordt het voor kiezers inzichtelijk welke standpunten politieke partijen innemen met betrekking tot de thema’s privacy en online veiligheid. Klik hiervoor op deze link

Stemhulp voor jongeren

Verder is de Onderwijs Stemhulp 2021 die speciaal voor jongeren is opgezet. Met deze stemhulp worden belangrijke thema’s op het gebied van onderwijs behandeld:

  • Studiefinanciering / basisbeurs / sociaal leenstelsel
  • Oplossingen voor het lerarentekort
  • Salaris docenten
  • De grootte van klassen

In de Onderwijs stemhulp zijn alle standpunten van de verschillende politieke partijen verzameld.

Kieshulp ouderenzorg

De kieshulp Zuster Jansen gaat in op de politieke standpunten met betrekking tot de (ouderen)zorg. In deze kieshulp wordt niet alleen per politieke partij weergegeven hoe zij denken over zorg in het algemeen, maar wordt ook specifiek gekeken naar de politieke standpunten over de ouderen-, thuis- en mantelzorg. Naar deze kieshulp.


Meer over de Tweede Kamerverkiezingen is te vinden op onze eigen:

Verkiezingenpagina


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?