Historisch moment voor Nieuwveen: Plan voor bouw 45 appartementen op het Weteringplein

Op de voorgrond Wethouder Gerben van Duin en Caroline Nolet van WSN, op de achtergrond de architect en de stedenbouwkundige. ©Gemeente Nieuwkoop

Wethouder Gerben van Duin van de gemeente Nieuwkoop en directeur-bestuurder Caroline Nolet van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) ondertekenden gisteren de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van de Centrumlocatie in Nieuwveen, het ‘Weteringplein’.

“Gezien de lange voorgeschiedenis voor een plan op deze locatie is dit een historisch moment te noemen”, schrijft de gemeente. “Dankzij een nieuwe aanpak en zeker dankzij de inbreng van veel inwoners van Nieuwveen ontstaat straks een prachtig woningbouwplan mét dorpsplein aan het (nieuwe) Weteringplein.”

Voor de ontwikkeling van deze locatie trekken WSN en de gemeente Nieuwkoop samen op. In de anterieure overeenkomst zijn de afspraken tussen de gemeente en WSN met betrekking tot de ontwikkeling van de centrumlocatie vastgelegd. Het ondertekenen gebeurde in gepaste historische kledij.

Trots

Wethouder Gerben van Duin: “Participatie voor dit project stond hoog in het vaandel. En dat heeft voor de uitwerking zeker zijn vruchten afgeworpen. De input en ideeën van inwoners en belangstellenden zijn aan alle kanten gewikt en gewogen. Voor de architect en stedenbouwkundige betekende dit anders denken, aangezien zij door de ogen van ‘toekomstige bewoners en buren’ een plan moesten zien te maken dat goed in het centrum van Nieuwveen paste, maar ook aan ieders verwachting voldeed. Het is mooi om te zien dat hier goed is samengewerkt en er dus straks woningbouw gerealiseerd wordt, waar iedereen trots is op zijn inbreng en het uiteindelijke resultaat.”

Blij verrast

Caroline Nolet vult aan: “De weg naar deze ontwikkeling en nu de ondertekening van deze anterieure overeenkomst is met recht een historisch moment te noemen. Ik heb zelden, of eigenlijk nog nooit, meegemaakt dat er zo grondig is meegedacht aan de voorkant van de ontwikkeling van een woningbouwproject. Ik was blij verrast hoe bewoners en belangstellenden tijdens de informatieavonden hardop meedachten en suggesties deden, dit alles ter verbetering van het gehele project. Natuurlijk staan we hier nu met een pen in onze hand gezamenlijk een overeenkomst te tekenen, maar eigenlijk hebben we dit met zijn allen gedaan. Ik kijk uit naar de volgende stap, het bestemmingsplan, maar uiteindelijk vooral naar het slaan van de eerste paal”.

45 appartementen

De Centrumlocatie Nieuwveen krijgt een bestemming als woongebied met ruimte voor ongeveer 45 appartementen voor starters en senioren. WSN regelt de bouw van de appartementen en de toewijzing aan de huurders die ingeschreven moeten staan bij www.hureninhollandrijnland.nl.

De gemeente zorgt dat het ontwerp van de openbare ruimte wordt uitgevoerd. De voorbereidingen voor het opstellen van het bestemmingsplan zijn in volle gang. Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2022 de eerste paal geslagen en zijn de woningen in 2023 gereed. De anterieure overeenkomst wordt vanaf 30 juni gepubliceerd en ligt zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij het Klantcontact centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?