Herstart Duurzaam Design bij !Triggr Ter Aar

Stichting !Triggr uit Ter Aar maakt een herstart met haar Duurzaam Design-project. Het doel: het hergebruiken en verkopen van tweedehands design, designer- en merkkleding. Na de start in 2016 vanuit het oude pand aan de Vosholstraat is het tijd voor een doorstart, vindt de organisatie: “Want hergebruik is duurzaam en hip!”

Stichting !Triggr vindt duurzaamheid en hergebruik belangrijk en draagt daarom graag haar steentje bij. “Maar na de verhuizing naar het pand aan de Middelweg groeide het ons even boven het hoofd”, vertelt Barbara Zornig van !Triggr. “Het was zo druk! Er werd zo enorm veel kleding gebracht en we waren niet selectief genoeg. Dat doen we nu anders.”

Wat is anders? “We verkopen geen tassen meer, we nemen alleen nog maar kleding in en proberen dat – samen met de mensen die het inbrengen – te verkopen. De basis blijft hetzelfde: duurzaam hergebruik van kleding.”

Winstdeling

Kleding een tweede kans geven, kan alleen met goede, duurzame en schone kleding. “We nemen de kleding in, proberen het voor je te verkopen en delen de winst. De brengdagen zijn dinsdagmiddag en woensdagochtend in het Triggr-gebouw aan de Middelweg 5 in Ter Aar. We bekijken direct samen met jou wat geschikt is. Dan kun je weer meenemen wat we niet geschikt vinden. Daarnaast zullen we kijken of er eventueel kleding bij zit voor andersoortig hergebruik.”

De voornaamste regels van Duurzaam Design op een rij:

– kwalitatief goede kleding; geen H&M, C&A, Hema en Zara; wel Esprit, Ba&sh, Burberry en Claudia Strater 
– schone kleding
– de kleding is gaaf / heel / volledig

Dit betekent dat schoenen, tassen en andere accessoires niet worden aangenomen, evenals niet schone en kapotte kleding.

“Verkoop van de kleding gebeurt op de dagen en uren dat Stichting !Triggr open is.”

Meer info


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?