Grote brand in Café De Noordse Plassen

De vlammen slaan uit het dak van Café De Noordse Plassen. Foto: Josh Walet

In Noorden is vanavond even voor half 11 brand ontstaan op de bovenverdieping van het voormalige café De Noordse Plassen aan de Voorweg. 

Tegen 23:00 uur sloegen de vlammen uit het dak. De wind zorgde voor vliegvuur waarop de brandweer inzette op het voorkomen van overslag.
 
Om 23:15 uur werd duidelijk dat verschillende omliggende woningen en panden ontruimd moesten worden, omdat ze onder de rook lagen. Omwonenden vingen de bewoners op.
 
Even na middernacht had de brandweer het vuur onder controle. Wel werd nog met een warmtebeeldcamera gekeken waar de grootste hitte zat, zodat de brandweer gericht kon inzetten. De rookontwikkeling was toen al een stuk minder.
Van middelgrote naar grote brand
Na de eerste melding om half 11 en het ter plaatse gaan, schaalde de brandweer op naar middelgrote brand. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen. Ook de burgemeester van Nieuwkoop, Robbert-Jan van Duijn, is ingeseind. Niet veel later schaalde Brandweer Hollands Midden op naar grote brand, waarna ook bij de lieden van Brandweerkorps Ter Aar de piepers afgingen.
 
Foto: Josh Walet

Foto: Josh Walet

 

Foto: Josh Walet
Foto: Josh Walet
Foto: Josh Walet
Foto: Josh Walet


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?