Goedemorgen!-diavoorstelling: Blauwe reiger verorbert Amerikaanse rivierkreeft

Eric Brandes uit Noorden is onder andere vrijwilliger bij Natuurmonumenten. Zijn liefde voor de natuur weet hij zowel in woord als in beeld vast te leggen. 

Langs de Rooie Dijk/Molenweg tussen Zevenhoven en Noorden was de Noordenaar getuige van een blauwe reiger die zijn maaltje verorberde. Brandes vertelt erbij: “De blauwe reiger had een Amerikaanse rivierkreeft in zijn bek. Het duurde ongeveer tien minuten voor hij de kreeft had doorgeslikt. Eerst dood maken, daarna keren en draaien tot de kreeft in de goede richting naar binnen ging. Met scharen en al. De onverteerde delen worden later als braakbal uitgespuugd.” 

Brandes zegt ook dat hij steeds meer reigers ziet die deze kreeften als maaltje eten. “Nadat hij de kreeft heeft ingeslikt, neemt de reiger een slokje water waardoor de kreeft makkelijk naar de maag glijdt.” 

GISTEREN
Goedemorgen! Speeltijd op Dorpsboerderij Nieuwkoop


Jouw foto op De Nieuwkoper?
Ook jouw foto’s zijn welkom. Van de natuur met zijn mooie vergezichten, dieren of groen. Van spelende kinderen, wandelaars, fietsers, kerken, monumenten; ’s morgens, ’s middags of ’s avonds genomen. Alles is welkom. Slechts een paar voorwaarden; de foto moet gemaakt zijn in gemeente Nieuwkoop én hij moet liggend zijn (meer breed dan hoog).

Stuur jouw foto naar redactie@nieuwkoper.nl. Daarbij ontvangen wij graag een stukje achtergrond of een overdenking. En de locatie.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?