Gezondheidscentrum De Aar bestaat 1 jaar

De oefenzaal voor het FysioSporten in de praktijk van Bakker & De Vos in Ter Aar. ©Bakker & De Vos

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum De Aar in Ter Aar haar deuren opende. Teun Bakker van Bakker & De Vos kijkt terug op een turbulent eerste jaar.

Twee weken nadat het centrum in gebruik werd genomen, ging de intelligente lockdown in. Daarmee werd het centrum vrijwel volledig gesloten tot grote teleurstelling van alle in het centrum werkzame zorgmedewerkers. Alleen de huisartsenpraktijk van dokter Knol was beperkt geopend.

Alle geplande activiteiten rond de officiële opening werden afgelast en pas na twee maanden kon weer voorzichtig worden opgestart. De fysiotherapiepraktijk van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, hervatte de fysiotherapiebehandelingen, maar kon de FysioSport activiteiten nog niet opstarten.  De hardloopgroepen en het Meer Bewegen voor Ouderen, onder leiding van Cora, konden wel, aangepast, beginnen.

Binnen het centrum werden allerlei maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat een bezoek veilig en verantwoord kon verlopen, maar nog steeds gelden maatregelen. Zelfs het sporten is, nu alweer ruim twee maanden, niet toegestaan. “Het is te hopen dat dit binnenkort weer kan”, zegt Teun Bakker. “De prachtige oefenzaal is zeer geschikt om in kleine groepjes veilig en verantwoord te FysioSporten onder leiding van onze fysiotherapeut. Opgeven is uiteraard wel al mogelijk.”

Volop fysiotherapie mogelijk

Ondanks alle beperkingen groeit de fysiotherapie binnen het centrum; de fysiotherapeutische mogelijkheden bij Bakker & De Vos zijn zeer uitgebreid. Er zijn vele  specialisten op het gebied van Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Oedeemfysiotherapie en Psychosomatische fysiotherapie. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij het Schoudernetwerk en het Heup- en Knie Netwerk van Alrijne ziekenhuis en er zijn mogelijkheden voor Oncorevalidatie of revalidatie bij neurologische aandoeningen. Ook komen de fysiotherapeuten aan huis indien dit noodzakelijk is. Dit geldt ook voor de meeste behandelingen van de ergotherapeute van Bakker & De Vos.

MediPoint

Sinds 1 maart is het uitleenpunt voor zorgproducten van MediPoint binnen het centrum gevestigd. Informatie inwinnen of een afspraak maken bij de fysiotherapeut? Loop even binnen op de Aardamseweg 73 in Ter Aar of neem contact op via 0172-603195,  mail naar info@bakkerendevos.nl  of een WhatsApp bericht naar 06-57821791.

Lees ook: Bakker & De Vos opent Medipoint uitleenpunt in Ter Aar


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?