Gemeente Nieuwkoop zoekt stembureauleden

Woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De ontwikkelingen rondom Covid-19 vragen om veel extra maatregelen. De gemeente moet voldoende geschikte stemlokalen vinden waarin zij deze maatregelen zo goed mogelijk kan uitvoeren. Daarom zoekt gemeente Nieuwkoop voor deze verkiezing mensen die het leuk vinden om te helpen.

De gemeente Nieuwkoop doet mee aan het experiment Centraal stemmen tellen. “Dit houdt in dat we de uitslag op de avond van de verkiezing alleen op partijniveau tellen. De complete telling op kandidaat niveau gebeurt de volgende dag op 18 maart”, is te lezen op www.nieuwkoopstemt.nl.

Wie woensdag 17 maart op een stembureau wil werken of wil helpen bij het tellen van de uitgebrachte stemmen, kan zich aanmelden via verkiezingen@nieuwkoop.nl. De stembureaus zijn op de verkiezingsdag geopend van 7:30 tot 21:00 uur. Om als lid op het stembureau te zitten, is het wel nodig een onlinetraining te volgen. Leden van het gemeentelijk stembureau hoeven geen training te volgen, ze krijgen tel instructies van de voorzitter.

Vergoedingen
Wie zich op de Verkiezingsdag inzet, ontvangt een vergoeding:

Voorzitter stembureau €210,-
Lid stembureau € 190,-
Lid dagdeel € 95,-
Teller verkiezingsdag VVV bon t.w.v. € 30,-
Teller op 18 maart € 90,-

Vervroegd stemmen
Mogelijk kan Nederland op maandag 15 en dinsdag 16 maart vervroegd naar de stembus. Wie (ook) op deze dagen beschikbaar is om zitting te hebben op een stembureau, kan zich ook aanmelden via verkiezingen@nieuwkoop.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?