Nieuwkoop krijgt haar eerste Tiny Forest

Wethouder Antoinette Ingwersen is blij met de beslissing een Tiny Forest in Nieuwkoop aan te leggen. ©Gemeente Nieuwkoop

Wethouder Antoinette Ingwersen heeft op 19 april getekend voor de aanleg van een Tiny Forest – een minibos – in de gemeente Nieuwkoop. De verwachting is dat de Tiny Forest komend najaar door de gemeente, samen met IVN Natuureducatie, een school en buurtbewoners, wordt aangeplant.

Wethouder Ingwersen is enthousiast: “Een Tiny Forest is de investering helemaal waard. Het helpt met het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering en is een prettige leefomgeving voor allerlei dieren. Bovenal zorgt het voor een gezondere leefomgeving en is het een leuke, interessante en leerzame plek voor kinderen en buurtbewoners.”

Grootte van tennisbaan

Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Hierin komen verschillende bomen en struiken, waardoor het een prettige plek is voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Tegelijkertijd is het een groene oase waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen meer kunnen leren over de natuur. Het bos zorgt in de zomer voor schaduw en bij regen voor goede waterafvoer. Bovendien heeft het een positief effect op de gezondheid.

Handje hulp

Wij hopen dit najaar te kunnen starten met de aanleg van de Tiny Forest, maar dat doen we graag samen met anderen. Vind jij het leuk om samen met de buurt of misschien met je klas te helpen bij het planten? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar mailboxBOR@nieuwkoop.nl. Voordat het zover is, gaan we eerst op zoek naar een geschikte locatie.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?