Gemeente en IVN zoeken initiatiefnemers en scholen voor aanleggen Tiny Forest

Een groene oase om de hoek. Een plek waar bomen groeien en bijen en vlinders zich thuis voelen. Waar je kunt bijkletsen met de buren en waar kinderen leren over de natuur. De gemeente wil samen met IVN Natuureducatie dit najaar een Tiny Forest aanleggen. Om dit te realiseren, zoeken zij enthousiaste initiatiefnemers (buurtbewoners) en scholen die zich hiervoor willen inzetten. Het bos wordt immers van en voor de buurt en de omliggende scholen.

LEES OOK:
Nieuwkoop krijgt haar eerste Tiny Forest

Of een plek geschikt is voor een Tiny Forest is, naast de voorwaarden op de IVN-website, afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het bestemmingsplan, de ligging van gasleidingen of riolering en de grootte van de locatie. Daarnaast is er voldoende enthousiasme van de buurt en minimaal één omliggende school nodig.

Uit de aanmeldingen wordt de meest geschikte locatie gekozen of een alternatief in de buurt voorgesteld. Bewoners of scholen met interesse kunnen zich tot 15 juni aanmelden als initiatiefnemer via deze website (lees hier ook de voorwaarden waaraan een locatie moet voldoen). Uiterlijk 30 juni neemt de gemeente contact met hen op.

Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Hierin komen verschillende bomen en struiken te staan, waardoor het een prettige plek is voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Tegelijkertijd is het een groene oase voor buurtbewoners en een plek waar kinderen meer kunnen leren in de natuur, over de natuur. Het bos zorgt op warme dagen voor verkoeling en bij regen voor een goede waterafvoer. Kortom, een aanwinst voor de omgeving.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?