Gemeente: “Beloon je mantelzorger”

Ook in gemeente Nieuwkoop verlenen veel inwoners mantelzorg. Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, activiteiten kunnen ondernemen en kunnen meedoen in de samenleving. De ontvanger kan als blijk van waardering een financiële vergoeding aanvragen. 


Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is. (Bron: Wikipedia)


Sommige inwoners hebben het afgelopen jaar misschien wel meer hulp gekregen dan gebruikelijk. De ontvanger kan zijn of haar mantelzorger hiervoor belonen en een mantelzorgwaardering aanvragen. De mantelzorgwaardering is een financiële vergoeding van 200 euro per jaar.

Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, moet de aanvrager in gemeente Nieuwkoop wonen, minimaal acht uur per week mantelzorg ontvangen, in een jaar tijd minimaal drie maanden mantelzorg ontvangen en in datzelfde jaar nog geen mantelzorgwaardering hebben gekregen.

Formulier

Het aanmeldformulier voor de mantelzorgwaardering is te vinden via deze link. Het formulier is ook aan te vragen via telefoonnummer 14 0172. Na het insturen van het formulier neemt een medewerker van het team De Verbinding contact op. Daarna wordt besloten of de aanvrager de mantelzorgwaardering ontvangt. Ook wordt besproken iemands mantelzorger behoefte heeft aan verdere ondersteuning.

Bron: Nieuwkoop Nieuws


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *