Geef of krijg tuintips op weg naar een groene gemeente Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop geeft in de maand april 25 Elstar appelboompjes weg voor de eerste 25 inzenders van een handige en bruikbare tuintip.

“Heb jij al een groene tuin? Dan heb je vast een goed advies voor andere tuinbezitters uit de gemeente”, schrijft gemeente Nieuwkoop op haar platform denkmee-nieuwkoop.nl. Inwoners kunnen hun tuintip (groot of klein) voor tuin, balkon, dakterras of binnenplaats achterlaten op die website. “Zo helpen we elkaar een handje en zorgen we samen voor een groene gemeente en gezonde leefomgeving.

GEMEENTE NIEUWKOOP:
“Wist je dat van alle planten een boom het meeste CO2 opvangt?”

Met meer bomen komt er dus minder CO2 in de lucht. Het appelboompje, waarvan zij er 25 weggeeft, gaat tientallen jaren CO2 besparen en zorgt voor heerlijke appels. Een win-winsituatie.

Naast tuintips inleveren, kan gestemd worden op de tuintips die jij het handigst vindt. Zo kunnen anderen zien welke tuintips als meest bruikbaar worden ervaren. Ideeën kunnen ingeleverd en bekeken worden via deze link. Ook is al een aantal tuintips door de gemeente op een rij gezet, te vinden onder de naam ‘Steenbreek Nieuwkoop’.

Bron: www.denkmee-nieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?