FUIK Nieuwkoop: alles wat je moet weten

fuik nieuwkoop

Beeld: Ter illustratie, Pixabay

Vind je het jammer dat het Torenschuddersfeest dit jaar afgelast is? Niet getreurd: hoogstwaarschijnlijk komt er een interessant alternatief op het water, FUIK Nieuwkoop. Met de slogan ‘Het natste feestje van het jaar’ belooft het een groot spektakel te worden. Er is ruimte voor zo’n 250 boten, er spelen live artiesten en DJ’s en er zou zelfs een drijvende foodtruck boulevard komen.  Wanneer FUIK Nieuwkoop precies plaats zal vinden is nog niet bekend.

Vanwege het coronavirus heeft de organisatie van het Torenschuddersfeest besloten om het jaarlijkse feest af te lasten. De organisatoren van FUIK Nieuwkoop zagen waarschijnlijk hun kans schoon, om gelijk te komen met een alternatief op de Nieuwkoopse Plassen. 

ZIE OOK

Helaas: Torenschuddersfeest 2020 Nieuwkoop afgelast

Boten
Het feest zal hoogstwaarschijnlijk gehouden worden op de Nieuwkoopse Plassen. Het maximaal aantal boten is gesteld op 250 stuks. Hoe er rekening gehouden gaat worden met de coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand tussen de boten onderling, wordt nog niet vermeld.

Muziek
Op promotiemateriaal is te zien dat het evenement met name het genre urban, house en techno zal draaien. Ook zullen er live artiesten en DJ’s komen optreden, belooft de organisatie via video’s die rond circuleren op social media.

Foodtruck boulevard
Een hapje kan bij een goed feestje natuurlijk niet ontbreken. In video’s is te zien dat er een heuse foodtruck boulevard op het water komt. Hoeveel foodtrucks dit zullen zijn én welk hippe fingerfood we kunnen bestellen? Dat is nog niet bekend.

Voorbereidingen
De organisatie laat via hun nieuwe Facebookpagina weten druk bezig te zijn met de voorbereidingen: “Dames en heren, welkom op de pagina van FUIK Nieuwkoop. Wij zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen van het evenement”, aldus de organisatie. Ook is gelijknamige domeinnaam reeds vastgelegd en wordt er nu op de homepagina gemeld ‘Sorry, we zijn bezig met werkzaamheden op de site’, wanneer je website probeert bezoekt.

ZIE OOK

Nieuwkoopse horeca-ondernemers slaan handen ineen: Horeca Tour Nieuwkoop

Vragen
De Nieuwkoper heeft enkele vragen gesteld aan de organisatie van FUIK Nieuwkoop, maar hier nog geen reactie op gekregen. Het artikel wordt geüpdatet zodra we meer informatie hebben.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?