Fred Tap uit Zevenhoven Koninklijk onderscheiden

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reikt in het gemeentehuis de Koninklijke onderscheiding uit aan Zevenhovenaar Fred Tap. (Foto gemeente Nieuwkoop)


Fred Tap heeft vanavond uit handen van burgemeester Robbert-Jan van Duijn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. 

Fred Tap was lid van het Dagelijks Bestuur van de Sociëteitscommissie, van de Toercommissie en van de Lustrumcommissie van de Utrechtse Roeivereniging Viking. Ook was hij 2 jaar betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van diverse activiteiten bij de Jeugd- en Juniorencommissie. Als voorzitter van deze commissie zorgde Tap voor een goed draaiende jeugdafdeling waarbij de minimumleeftijd naar 12 jaar werd gebracht. Dat bleek een geweldige zet voor het jeugdroeien. Daarnaast was hij 23 jaar lang lid van de examencommissie. Later toen hij ook de Ledenadministratie deed, bracht hij de administratie door verdere automatisering naar een hoger plan.

40 jaar
Fred Tap is sinds 1977 onafgebroken bezig geweest met het geven van roeilessen, instructie en coaching. Dat is al meer dan 40 jaar! In de vereniging zien ze hem als een verbinder en hij wordt daar enorm gewaardeerd.

Naast al zijn werk voor Roeivereniging Viking, vervulde hij binnen de Belangenvereniging van Eigenaren van Bungalows Park Zomerlust in Zevenhoven van 2009 tot september 2020 het penningmeesterschap en de daarbij behorende activiteiten.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?