Fout parkeren is een bon riskeren

De politie heeft tijdelijke parkeerverboden ingesteld en verkeersmaatregelen genomen vanwege de schaatsdrukte. Foto: Facebook Politie Kaag en Braassem

Politie Kaag en Braassem meldde vrijdag op haar Facebookpagina dat zij boetes uitdeelt aan foutparkeerders op plekken waar (tijdelijke) parkeerverboden gelden vanwege het schaatsen.
 
Op de Geerweg en de Langeraarseweg is in verband met schaatsdrukte op de Langeraarse Plassen een parkeerverbod ingesteld. Aan beide zijden van de weg mag niet geparkeerd worden.
 
In de omgeving van de Nieuwkoopse Plassen  in Nieuwkoop en. Noorden zijn ook maatregelen getroffen. Op de Hoge Dijk geldt een parkeerverbod.
 
Ook op de Hollandse Kade in Woerdense Verlaat geldt een parkeerverbod.
 
Wie met de auto komt, parkeer op plaatsen waar dit mag (er is beperkt plek) en laat ruimte over voor de hulpdiensten. Foutparkeerders kunnen rekenen op een boete en/of wegslepen van de auto.
 
Bij grote drukte worden ook wegen helemaal afgesloten.
 
Tot slot zegt de politie: “Ter voorkoming van drukte geldt juist nu: als je wilt schaatsen, blijf dan dicht bij huis. Zoek vijvers, grachten of sloten in de eigen omgeving om zo reisbewegingen te beperken.”

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?