Fietsmaatjes Nieuwkoop bijna van start

Een vrijwilliger en een gast samen op de duofiets. ©Stichting Fietsmaatjes

Het is bijna zover, de start van Fietsmaatjes. Momenteel wordt de stalling gebouwd aan de Maarten Freeke Wije in Nieuwkoop en, om te beginnen, zijn er twee duofietsen besteld. 

“Fietsmaatjes is bedoeld voor iedereen die graag buiten komt, in beweging wil zijn en houdt van sociaal contact”, laat Mieke Groen in ’t Wout van Stichting Fietsmaatjes Nieuwkoop weten. “Voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit niet (meer) zelfstandig kunnen/willen, bijvoorbeeld door een beperking in bewegen, zien, horen of cognitie, zoals dementie. Zij zijn de gasten. Na een intakegesprek wordt een gast gekoppeld aan een vrijwilliger die bij hem of haar past.”

Samen maken de gast en de vrijwilliger gezellige tochten op de duofiets. De vrijwilliger stuurt en trapt. De gast kan mee trappen als hij of zij dat wil en daartoe in staat is. De fiets heeft trapondersteuning, is heel wendbaar en stabiel. “Want veiligheid staat voorop.”

Het is ook mogelijk om als vast duo samen op de duofiets te genieten. “Zoals een echtpaar van wie de één niet meer zo mobiel is en de ander wel, of een zoon die af en toe met zijn vader gaat fietsen.”

Info en aanmelden

Zoals het er nu uitziet, worden de duofietsen in mei of juni geleverd en kan er per 1 juli gestart worden. “We zoeken mensen die zich willen gaan inzetten als vrijwilliger en mensen die als gast gebruik willen gaan maken van de mogelijkheden om af en toe fietstochten te gaan maken. En natuurlijk kunnen duo’s zich alvast melden.” 

Per rit wordt een vergoeding van 3 euro gevraagd van de gast. Een 10-rittenkaart is te koop voor 25 euro.

Aanmelden of meer informatie, kijk op www.fietsmaatjesnieuwkoop.nl of stuur een e-mail naar info@fietsmaatjesnieuwkoop.nl. Bellen kan naar Adrie Vonhout op 06-25430894 of Joop Groen in ’t Wout op 06-46680045.


Jouw persbericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op dit populaire medium. Graag met een liggende foto (breder dan hoog) erbij.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?