Fietsfeest in Ter Aar: elf mille voor goed doel

Speaker Aad Otto interviewt zanger Syb van der Ploeg. ©Rotary Ter Aar

Elf mille hebben ze gisteren bij elkaar gefietst: de 250 deelnemers aan de vierde Rotary Bike Challenge in Ter Aar. Het geld gaat naar twee goede doelen: Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Tesselhuus.

Onder de deelnemende teams met veel streekgenoten ook flink wat bekende gezichten: snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij, schaatser Bob de Jong, voormalig wielrenner Steven Rooks, zanger Syb van der Ploeg van de Friese band De Kast en natuurlijk Elfstedentochtheld en streekgenoot Henk Angenent, ambassadeur van de Rotary Bike Challenge. De vierde editie van de fietstocht voor het goede doel, georganiseerd door Rotaryclub Ter Aar en omstreken, zou in april 2020 worden verreden. Corona gooide roet in het eten. Zondag kon de tocht, in afgeslankte vorm en alleen voor ingeschreven teams, alsnog doorgaan. Niet met start en finish vanaf het Lindeplein, maar op het terrein van Thijs Standbouw aan de Smidskade.

120 kilometer

“Iedereen is enthousiast dat we dit soort dingen weer kunnen doen,” zegt Henk Angenent na binnenkomst van zijn 120 kilometer door het Groene Hart. “En geen enkele sponsor heeft het laten afweten, ook al kon de tocht pas anderhalf jaar later worden verreden dan de bedoeling was. Geweldig! Zo zie je dat uit iets naars toch ook iets goeds kan voortkomen.”

Voor zanger Syb van der Ploeg, fanatiek fietser, is de 120 kilometer door het Groene Hart een eitje: “Maar dit is een geweldig evenement. En een prachtige manier om dit gebied te leren kennen. Plus mooi weer en aardige mensen, wat wil een Fries nog meer?”

ZIE OOK:
Rotary Bike Challenge fietst voor het goede doel


Jouw bericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op deze populaire website. Met graag een liggende foto (breder dan hoog).


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?