Feestelijke Koningsdag in Nieuwkoopse dorpen

De buurtkinderen van De Veenderij in Nieuwkoop vermaken zich met knutselen en spelletjes. ©Jessica Vloon-Anker

Een traditionele Koningsdag is het niet geworden vandaag. Dat lieten de maatregelen niet toe. Maar feest gevierd werd er wel in de dorpen van gemeente Nieuwkoop. Met vrienden voor de deur, in de tuin, met de hele buurt, het eigen gezin of voor de buis.

In Noorden had het Oranjecomité een kinderprogramma opgezet, in Zevenhoven kon gespeurd worden en deden de inwoners mee aan een loterij. Nieuwkoop hield een online kinderbingo, een bingo voor volwassenen, een kinderdisco en verzorgde via een livestream een muzikale show. Veel animo was er voor de Tapas Puzzelrit door heel Nieuwkoop. Ook de Culinaire Fietstocht rond de Nieuwkoopse Plassen werd door tientallen mensen gefietst. En in veel dorpen kwam je kleedjes voor deuren en in straten tegen wat toch het vrijmarkt-gevoel gaf.

Het heerlijke weer maakte de feestdag helemaal af. 

Mail jouw foto’s naar redactie@nieuwkoper.nl

Happen en Trappen

Mary Lebesque ging Happen en trappen. Op de fiets een rondje Meije. “Kleedje mee en heerlijk genieten rondom Nieuwkoop.”

©Mary Lebesque
©Mary Lebesque
©Mary Lebesque
©Mary Lebesque
Noorden

Oranjecomité Noorden verzorgde verschillende kinderactiviteiten zoals een klimmuur en Drumtastic. Heel wat kinderen schreven zich in om mee te doen. 

©Facebook Oranjecomité Noorden
©Facebook Oranjecomité Noorden
Rondje familie

Jorien de Rooij-Lenting fietste met haar partner en de kinderen een rondje Nieuwkoop. Bij alle opa’s, oma’s en tantes speelden zij typische Koningsdagspelletjes in de tuin. “Het was een groot succes!” aldus De Rooij.

©Jorien de Rooij-Lenting

©Jorien de Rooij-Lenting
©Jorien de Rooij-Lenting

©Jorien de Rooij-Lenting
De Veenderij

De Veenderij vierde Koningsdag met de kinderen uit de straat. Er werd geknutseld, limo gedronken en er kon op een springkussen gesprongen worden.

©Bregje van Rens
©Bregje van Rens
©Jessica Vloon-Anker
©Bregje van Rens
Tapas Puzzelrit

De derde editie van de Tapas Puzzelrit stond in het teken van Koningsdag. Zeven Nieuwkoopse en één Aarlanderveense horeca-ondernemer werden aangedaan door in totaal 650 deelnemers in 210 auto’s.

De Sfeerstal in Nieuwveen. ©De Nieuwkoper
De Sfeerstal in Nieuwveen. ©De Nieuwkoper

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?