Farewell-Boeing 747 van KLM vliegt boven Nieuwkoop

farewall vliegt over nieuwkoop don sanne

Foto: De Farewell-Boeing 747. © D.Sanne

Nederlands grootste en ’s werelds oudste luchtvaartmaatschappij KLM heeft zondag 29 maart dan écht afscheid genomen van de Boeing 747. Het allerlaatste exemplaar uit de 400 serie vloog zondag over een reistijd van 9 uur en 930 minuten over een afstand van ruim 9.200 km van Mexico-City uit het gelijknamige land naar Schiphol. Door het zonovergote weer met daarbij een strakblauwe lucht was het toestel hierdoor extra goed te zien. Gezien er vanwege de coronacrisis geen spotters op Schiphol welkom waren om hem daar te zien landen heeft dan met wat geluk thuis een glimpje van het toestel mee kunnen pakken.

De Boeing 747 had als doel om bij de passage van Schiphol nog een extra rondje te vliegen en het Groene Hart waar Nieuwkoop in ligt vielen daar precies onder. Vanwege de coronacrisis besloot de KLM de zeven overgebleven toestellen vervroegd met pensioen te laten gaan, wat anders pas medio 2021 werd dat het laatste vliegtuig uit de vloot ging.

ZIE OOK:

Politie Kaag & Braassem doet mee met Berenjacht

De Boeing 747 is sinds 1971 het vlaggenschip geweest bij de KLM wat betekent dat de maatschappij er 49 jaar mee heeft gevlogen. Vanaf het begin jaar hebben de 200, 300- en 400-serie allen geopereerd en uiteindelijk bleek er geen belangstelling te zijn voor de 800-serie die later ook geproduceerd werd.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?