Eerste voetbalcompetitieweekend vol drama

Nicolaas Boys ontvangt oud-bekende NSV’46. ©Kees Verhaar

De voetbalclubs van Gemeente Nieuwkoop werkten afgelopen weekend allemaal hun eerste competitieduel van dit seizoen af. Met wisselende resultaten.

Nicolaas Boys-NSV’46
1-1

Er werd al weken reikhalzend naar uitgekeken en na zeven jaar werden de in groten getale op het mooie affiche afgekomen supporters getrakteerd op een echte derby; ludieke acties, vuurwerk, strijd, spanning en niet al te best voetbal…

Lees het volledige verslag op 0172SPORT

FC Oegstgeest-TAVV
4-1

Voor het derde seizoen op rij speelden TAVV en FC Oegstgeest in de eerste competitiewedstrijd tegen elkaar. Na een ruime overwinning (6-0) en een doelpuntrijk gelijkspel (3-3), waren ditmaal de druiven zuur voor TAVV. FC Oegstgeest was namelijk met 4-1 te sterk voor de ploeg van Dennis Tijssen.

Lees het volledige verslag op 0172SPORT

Aarlanderveen-Blauw-Zwart
2-3

Bij veel ploegen is er tijdens de voetballoze periode weinig veranderd, bij Aarlanderveen echter niet. Gerald van der Klok is als trainer opgevolgd door Sander van Dijk en in zijn kielzog kwamen er maar liefst zes nieuwe spelers bij. Daartegenover staat ook het vertrek van een handjevol spelers. De ploeg kwam zaterdag in blessuretijd langszij, maar verloor alsnog van Blauw-Zwart.

Lees het volledige verslag op 0172SPORT

Altior-Esto
2-2

De Altior-spelers stierden even over 16:00 uur woest richting de kleedkamer, waar Esto-spelers elkaar in de armen vlogen en zich wél voor een handdruk bij arbiter Peter de Waard meldden. Het was een wrang beeld na meer dan honderd minuten voetbal…

Lees het volledige verslag op 0172SPORT

Alphia-Nieuwkoop
1-0

Het is Nieuwkoop niet gelukt om het seizoen net als afgelopen jaar te starten met een overwinning op Alphia. Sterker nog, het dacht lange tijd een punt over te houden aan de ontmoeting met de oranjehemden, maar men capituleerde in de slotfase alsnog voor de thuisploeg.

Lees het volledige verslag op 0172SPORT

Zwammerdam-Sportief
6-1

De verwachtingen waren hooggespannen bij de ploeg van Cor Stoof dat tijdens de voorbereiding een zeer fitte indruk achterliet en hier mooie resultaten aan wist te koppelen. Op de openingsdag van de competitie was hier bitter weinig meer van over en kreeg Sportief op bezoek in en bij Zwammerdam een aardig pak op de broek.

Lees het volledige verslag op 0172SPORT

Zevenhoven-Bodegraven
3-1

Natuurlijk was de ploeg van Chris Snatersen het aan zijn stand verplicht de drie punten in eigen huis te houden. Toch kregen de geelhemden het niet al te hoog aangeschreven Bodegraven pas diep in de tweede helft definitief op de knieën. Marco Pellegrom wist na een 1-1 tussenstand met twee goals de eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen.

Lees het volledige verslag op 0172SPORT


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?