Een dagje uit voor gezinnen uit Nieuwkoop met een laag inkomen

dagje uit voor laag inkomen

Een uitje met het hele gezin is vaak niet vanzelfsprekend: bij gezinnen met een laag inkomen is er vaak niet genoeg geld voor uitstapjes. Daar wilt de Gemeente Nieuwkoop verandering in brengen door gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid te bieden om er in zomervakantie toch eventuit te kunnen gaan.

Er is volgens de Gemeente sprake van een laag inkomen wanneer een echtpaar samen minder dan € 1670 netto verdiend of wanneer een alleenstaande minder dan € 1403 netto verdiend (dit zijn richtlijnen die gemeente stelt, waar geen rechten aan ontleend kunnen worden).

Lees ook: Strand Zomer Nieuwkoop opent bijna haar deuren

Er is keuze uit diverse uitstapjes in de buurt: Avifauna, Archeon, Corpus, VUE Cinema en Cinema Castellum. Naast entreekaarten voor het gezin krijgt men ook een dagkaart voor de bus.

Aanvragen kunnen gedaan worden via Stichting Leergeld, waarbij het belangrijk is dat het gezin woonachtig is in de Gemeente Nieuwkoop, kinderen jonger zijn dan 18 jaar en er dus sprake is van een laag inkomen. De aanvraag kan vanaf vandaag ingediend worden tot 1 juli 2019.

Wanneer de aanvraag goedgekeurd wordt stuurt Stichting Leergeld de eentreekaarten van desbetreffend uitje inclusief de dagkaart voor de bus na 1 juli 2019 op.

Website voor aanvraag: http://www.elkkinddoetmee.nl/nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?