Dijken Hoekse Aarkade en Schilkkade voldoen niet meer aan norm: dijkverbetering start op 1 juni

De Schilkkade vanaf de Schilkerweg. ©Google Maps

De dijken aan de Hoekse Aar en de Schilkkade in Ter Aar voldoen niet meer aan de veiligheidsnorm. Daarom begint aannemer Bunnikgroep 1 juni met het verbeteren van de dijken.

Dit doet de aannemer in opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland. “Een bijzonder project in een mooie omgeving waar wij als aannemer erg veel zin in hebben”, schrijft de aannemer.

De dijken worden versterkt en verhoogd met klei. Verder vernieuwt de aannemer de beschoeiing, brengt een nieuw wandelpad aan met betonplaten met een breedte van 1.20 meter en brengt nieuw asfalt aan.

Maatwerk

Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, moeten er van erven van aanwonenden spullen verwijderd of verplaatst worden. Een aanwonende stelde daarover tijdens de bewonersbijeenkomst in februari de vraag wie dat gaat doen. Bunnik Groep reageerde: “Dit is maatwerk en hangt af van wat er eventueel (tijdelijk) weg moet voor de werkzaamheden. Tijdens de afstemmingsgesprekken kijken we hier samen naar en bespreken we de mogelijkheden en wensen van de bewoners. Werkzaamheden waar specialistisch gereedschap voor nodig is (zoals het weghalen van bomen, grote struiken of steigerpalen) voert Bunnikgroep uit.”

Meer gestelde vragen uit de bewonersbijeenkomst en antwoorden van de aannemer zijn te vinden in de BouwApp, als app te downloaden en te vinden onder deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?