Derde hertje geboren bij Dorpsboerderij Nieuwkoop

hertje dorpsboerderij nieuwkoop

Beeld: Ter illustratie

Ook het derde hertje is geboren bij Dorpsboerderij Nieuwkoop. Mensen die langskwamen om de twee eerder geboren hertjes te aanschouwen, vroegen zich veelal af hoe het ging met de zwangere hinde. De dorpsboerderij vroeg eerder deze week om de hinde zoveel mogelijk rust te gunnen.

Het hertje lijkt wat minder te lijken op zijn twee voorgangers: “Zo te zien gisteren is het hertje wat lichter dan de andere maar dat kan gezichtsbedrog zijn”, meldt de beheerster van de Dorpsboerderij aan De Nieuwkoper.

De reden waarom het derde hertje wat langer op zich liet wachten dan normaal, is niet helemaal bekend. “Het kan zijn dat de eerste bevruchting van haar normaal op tijd heeft plaatsgevonden maar dat de vrucht niet tot ontwikkeling is gekomen of afgestorven is. Dan zie je af en toe dat er een tweede kans komt en het dier dus later nog een keer bevrucht wordt met als resultaat een late geboorte”, licht Dorpsboerderij Nieuwkoop toe.

ZIE OOK

Twee hertjes geboren bij Dorpsboerderij Nieuwkoop, een derde op komst

Vanwege de vraag of het wel goed ging met de hinde, besloot de dorpsboerderij om contact op te nemen met haar ‘hertenman’. Deze liet weten dat er geen reden was tot ongerustheid. Volgens de expert komt het vaker voor dan ‘wij gewend zijn hier in Nieuwkoop’.

ZIE OOK

Geit Lily bevalt van een drieling bij Dorpsboerderij Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?