Dansgroep i-Motion uit Nieuwveen wint landelijke finale We Know You Can Dance

Dansgroep i-Motion bracht de dans Stockoud. ©Creative Dance Creations

Het dak ging eraf gisteren bij Creative Dance Creations in Nieuwveen. De dansgroep i-Motion kreeg via een livestream te horen dat zij de beste Street-Hiphop dansgroep was van Nederland.

Een heel seizoen heeft dansgroep i-Motion keihard getraind met dansdocente Inge Pieterse om een zo strak mogelijke dans in elkaar te zetten waar de energie vanaf spat. En met succes. i-Motion hield dit seizoen al heel wat tegenstanders achter zich en gisteren streden de allerbesten om de titel Nederlands kampioen Street-Hiphop. Alle dansers hadden zich samen voor een groot scherm verzameld, de uitslag kwam namelijk via een livestream.

De concurrentie was enorm en de spanning om te snijden. Na een reeks complimenten van de jury kwam dan eindelijk de prijsuitreiking. Iedereen hield zijn adem in toen duidelijk werd dat i-Motion bij de laatste drie was geëindigd. Nummer drie werd genoemd, nummer twee volgde. En toen barstte het gegil los. i-Motion was de nummer 1; Nederlands kampioen!

Trotse juf

De feesttoeters werden erbij gepakt en de kinderchampagne ontpopt. Een aantal dansers barstte spontaan in huilen uit van vreugde. Trotse juf Inge kon haar oren niet geloven. Het hele seizoen zo hard gewerkt, wat een kroon op het werk.

Het was ondanks alle coronabeperkingen een geslaagd dansjaar en Creative Dance Creations hoopt in het nieuwe seizoen weer tegen heel Nederland te mogen strijden in alle grote theaters.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?