Burgemeester Van Duijn: ‘Jaarwisseling relatief rustig verlopen’

politie
“De jaarwisseling is in de gemeente Nieuwkoop relatief rustig verlopen”,  laat burgemeester van gemeente Nieuwkoop, Robbert-Jan van Duijn via social media weten. Hij liep vannacht mee met Politie Kaag en Braassem.
 
Na zijn deelname aan de pubquiz van Fuik Nieuwkoop ging de burgemeester op pad met het korps Politie Kaag en Braassem. “Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe vakkundig en krachtig onze politiemensen, BOA’s en brandweer te werk gaan”, schrijft hij. “Hulde voor de hulpdiensten, mede dankzij jullie is de jaarwisseling in onze gemeente zo goed verlopen!”
 
Veiligheidsregio Hollands Midden meldt dat het rustiger was dan voorgaande jaren. Voor de brandweer kwamen zelfs geen meldingen binnen, tegen één vorig jaar. De politie moest wel vier keer uitrukken voor jaarwisseling gerelateerde incidenten tegen drie incidenten vorig jaar.
 
In de ziekenhuizen van regio Hollands Midden – LUMC, Alrijne en Groene Hart – was het opvallend rustig. Geen enkel slachtoffer meldde zich hier voor letsel als gevolg van vuurwerk. Vorig jaar werden in totaal zeventien vuurwerkslachtoffers in behandeling genomen.
 

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?