Burgemeester Robbert-Jan van Duijn: ‘Ik voel met jullie mee’

robbert-jan van duijn

Foto: Robbert-Jan van Duijn. © Robbertjanvanduijn.nl

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn richt zich opnieuw aan de inwoners van Nieuwkoop in een persoonlijke brief op social media. In de brief staat de burgemeester stil bij het feit dat mooie evenementen als koningsdag en bevrijdingsdag nu niet door kunnen gaan. Ook spreekt Robbert-Jan over een warm gevoel dat hij krijgt van het feit dat inwoners wel naar elkaar om kijken. Het is niet de eerste keer dat de burgemeester een brief schrijft: zo deed hij dit eerder aan kinderen én stak hij alle inwoners een hart onder de riem middels een brief.

Lees de complete brief hieronder.

Beste inwoners van de gemeente Nieuwkoop, lieve mensen,

 

het is stil in onze dertien dorpen. Te stil. Dit weekend is voor velen van jullie de meivakantie begonnen. Twee weken die vol stonden van de mooie evenementen zoals bevrijdingsdag en koningsdag. We weten inmiddels ook dat vele andere geplande evenementen tot in ieder geval 1 september geen doorgang zullen vinden. Een zomer zonder al die gezellige evenementen die al de dertien kernen van Nieuwkoop zo uniek maken. Ik weet hoe zeer dit in onze gemeente leeft en ik kan jullie vertellen: ik voel met jullie mee. Ook ik keek, als kersverse burgemeester, uit naar een voorjaar en zomer vol mooie festiviteiten.

 

Ik besef mij dat er op dit moment veel van de samenleving gevraagd wordt. Voor mensen werkzaam in de horeca, de evenementenbranche of in de sierteelt is het een moeilijke en onzekere tijd met weinig of veel minder werk. Daarnaast zien we ook onze zorgverleners keihard werken: personeel van onze verpleeghuizen, medisch personeel en de gehandicaptenzorg.

 

Het geeft mij een warm gevoel om te zien dat in onze gemeente veel mensen wel degelijk naar elkaar om kijken. Veel vrijwilligers blijven zich inzetten voor mensen die het op dit moment moeilijk hebben. Ondernemers helpen elkaar door met slimme en creatieve acties elkaar te versterken. In deze kleine en grote gebaren toont zich de verbondenheid die onze dorpen kenmerken.

 

Mijn oproep aan jullie is om dit vol te houden. Kijk om naar elkaar, help elkaar waar nodig en laat ook ruimte voor het leed dat deze crisis met zich meebrengt. Want ja, ook in Nieuwkoop zijn mensen ziek geworden, in het ziekenhuis beland en zelfs overleden. En ja, ook in Nieuwkoop proberen ondernemers het hoofd boven water te houden en door deze crisis heen te komen.

 

Ik hoop dat jullie je ook de komende tijd gewoon allemaal nog aan de regels van het RIVM houden en afstand blijven houden. Ik geloof er tegelijkertijd ook heilig in dat afstand houden niet hoeft te betekenen dat we niet met elkaar verbonden kunnen zijn. Dat doen we bijvoorbeeld door deze weken op een waardige manier onze feestdagen te vieren. Koningsdag, dodenherdeking, bevrijdingsdag en de Ramadan. Ze zullen anders zijn dan we gewend zijn, maar ik weet zeker dat we in onze gemeente zullen laten zien dat we juist in deze tijd weliswaar op afstand zijn, maar dichter bij elkaar zijn dan ooit!

 

Lieve mensen, hou nog even vol, hou je aan de regels en laat zien dat we dit samen kunnen. Op afstand, maar toch verbonden met elkaar!

 

Robbert-Jan van Duijn

 

Burgemeester


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?