Burgemeester: ‘Ik wens hen beterschap en gun het gezin privacy’

robbert-jan van duijn

Foto: Burgemeester Robbert-Jan van Duijn. © Robbertjanvanduijn.nl

Vanmorgen is bekend geworden dat een Nieuwkoopse man (56) positief testte op Corona. De man is ziek geworden, nadat hij op vakantie is geweest in Noord-Italië. De gemeente meldt dat de inwoner het naar omstandigheden goed maakt en sinds 11 maart met zijn gezin in thuisisolatie verblijft.

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn laat weten de situatie goed in de gaten te houden en wenst het gezin beterschap en privacy:  “Ik wens hen beterschap en gun het gezin privacy, zodat ze in alle rust kunnen herstellen. We houden uiteraard de situatie samen met de GGD en veiligheidsregio goed in de gaten”, aldus van Duijn.

Lees ook: Coronabesmetting Nieuwkoop: Nieuwkoper (56) test positief op Corona

De GGD onderzoekt op dit moment met wie de patiënt(en) contact heeft gehad en zoekt met deze mensen contact. Doordat het RIVM en de GGD alert blijven op nieuwe besmettingen en het standaard protocol toepassen – isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt – is er volgens de gemeente Nieuwkoop sprake van een verkleining van de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

Lees ook: Eerste coronabesmetting in Bodegraven-Reeuwijk vastgesteld

De gemeente deelt belangrijke maatregelen die inwoners zelf kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was handen regelmatig met zeep
  • Hoest en nies in binnenkant van elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Raak neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan

De gemeente laat aan De Nieuwkoper weten geen andere maatregelen te nemen dan vanuit het RIVM en de GGD geadviseerd worden: “We nemen op dit moment geen andere maatregelen dan tot nu toe vanuit RIVM en GGD worden geadviseerd”, aldus een woordvoerder van de gemeente Nieuwkoop.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?