Burgemeester brengt Noordense schaatser Beau Snellink de felicitaties over om zijn WK goud

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn feliciteert schaatser Beau Snellink met zijn gouden WK medaille. ©Facebook Gemeente Nieuwkoop

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn heeft een bezoek gebracht aan schaatser Beau Snellink in zijn woning in Noorden. Hij bracht de felicitaties over aan de topschaatser vanwege zijn behaalde gouden medaille op de ploegenachtervolging tijdens de WK Afstanden.

Vrijdag 12 februari pakte Beau Snellink samen met Patrick Roest en Marcel Bosker het goud, een topprestatie. Burgemeester Van Duijn overhandigde de, nu nog, Noordenaar een gepersonaliseerde handdoek als cadeau voor zijn unieke prestatie.

Daarop volgde een spontaan gesprek aan de keukentafel. Robbert-Jan: “Het komt niet elke dag voor dat ik bij een wereldkampioen aan de tafel zit.” Hierop antwoordde Beau: ”En ik niet bij een burgemeester!”

Verhuizing in zicht

Beau Snellink leerde al jong schaatsen op het natuurijs om de hoek in Noorden en Nieuwkoop en verhuist binnenkort naar Heerenveen om zich volledig te richten op zijn trainingen en verdere ontwikkeling. Wie weet richting een Olympische droom. Gemeente Nieuwkoop schrijft op haar Facebookpagina: “We wensen hem veel succes bij zijn verdere carrière!” Wij, van De Nieuwkoper, wensen hem ook graag alle succes toe.

Bron: Facebook Gemeente Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?