Bruut steelt uil van uitkijktoren Papeneiland

De ‘sokkel’ waar tot voor kort de statige uil zat. Foto: Facebook Inwoners van Ter Aar en gemeente Nieuwkoop

Het prachtige Papeneiland in de Langeraarse Plas tussen Papenveer en Langeraar is zijn statige uil kwijt. 

De uil staat sinds de opening van het recreatie- en watersporteiland als een soort wachter op de uitkijktoren. 

Peter van Eijk schrijft op de Facebookpagina Inwoners van Ter Aar en gemeente Nieuwkoop:  “Wie heeft vrijdagnacht 22 januari om 03.37 de uil van de toren gesloopt op het Papeneiland?”

Hij plaatste een foto van de lege sokkel en beelden van de dief: “Wie herkent deze persoon die vanaf de Paradijsweg kwam en naar Langeraar ging. Hoe laat kwam uw zoon thuis? Met rugtas gevuld met de uil?”

Boos
Van Eijk is samen met Jan van Tol initiatiefnemer van de aanleg van het recreatie-eiland. “Jan van Tol en ik zijn boos en willen een taakstraf op ons eiland laten uitvoeren door deze persoon. 
Wij hebben iets voor ons dorp gedaan, nu hopen wij dat ons dorp ons helpt dit op te lossen.”

Tot slot schrijft Van Eijk: “Betere en herkenbare camerabeelden worden aan de politie beschikbaar gesteld als onze oproepen niets opleveren.”

De uil, toen hij nog stond te pronken op de uitkijktoren (foto: Arno Nieuwenhuizen): 

Papeneiland 
Het Papeneiland is in december geopend. Het eiland, dan ongeveer 1.900 m2 groot is, is een burgerinitiatief, dat door provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Rijnland en de gemeente Nieuwkoop wordt ondersteund. Doel is het verhogen van de recreatieve functie van de Langeraarse Plas en tegelijkertijd de waterkwaliteit te verbeteren.

Het eiland heeft een bankje om even te gaan zitten of voor voorbijgangers om even uit te rusten, er kan aan bootcamp gedaan worden, er is een beachvolleybalveld, een grote ligweide met een zandstrandje, er is een openbare toiletvoorziening én een 10-meter hoge uitkijktoren die een fraai uitzicht biedt over de natuur in, op en boven de Noord- en de Zuidplas. Op deze toren prijkte tot vrijdagnacht de uil. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?