Brandweer rukt meermaals uit voor afhijsen van personen met mogelijk corona

brandweer gemeente nieuwkoop

Gisterenochtend is de brandweer twee keer opgeroepen om een persoon af te hijsen. Eerst werd de kazerne Nieuwkoop opgeroepen om een patiënt af te hijsen, later die ochtend kreeg kazerne Ter Aar ook een oproep binnen voor het afhijsen van een persoon. In beide gevallen was de persoon mogelijk besmet met het coronavirus, waardoor de manschappen een coronaprotocol volgden.

“Vanochtend is kazerne Nieuwkoop opgeroepen om een patiënt af te hijsen. Direct bij het inmelden kregen wij te horen dat de patiënt mogelijk besmet zou zijn met het coronavirus”, meldt de brandweer vrijdag. Ze namen het zekere voor het onzekere: “Dit betekend dat onze manschappen de patiënt benaderen met ademlucht op. Onze 2100 is vanwege het coronaprotocol tevens opgeroepen met de ontsmettingsmaterialen. Alle materialen inclusief de pakken van de manschappen zijn schoongemaakt, waarop wij weer retour kazerne konden”, aldus de brandweer.

ZIE OOK

Brandweer rukt uit voor ontsnapte papegaai

Later die ochtend was het opnieuw raak: toen werd kazerne Ter Aar opgeroepen om een persoon af te hijsen. Ook deze persoon zou mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Ook hier nam de brandweer maatregelen:”Ook de manschap die met de autoladder in de korf naar boven ging, moest ademlucht dragen. Nadat de patiënt meegenomen is door de ambulance, moesten de materialen die gebruikt zijn, schoongemaakt worden. Ook de manschappen en bevelvoerder die binnen zijn geweest, zijn schoongemaakt”.

ZIE OOK

Brandweer rukt uit voor pannetje hard gekookt eieren


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?