Boswachters starten weer met excursies op de Nieuwkoopse Plassen

De gidsen van Natuurmonumenten nemen vanaf 5 juni voor het eerst in acht maanden weer bezoekers mee naar het Nieuwkoopse Plassengebied. Boswachter Anneloes Vennik is blij dat de populaire vaartochten weer kunnen starten. “Natuurlijk voor de deelnemers, maar ook zeker voor onze  vrijwilligers die de excursies geven. Velen van hen zijn verliefd op het natuurgebied en verzorgen de excursies met veel plezier.”

Nu veel mensen de zomer dicht bij huis blijven, is een excursie bij Natuurmonumenten een uitgelezen kans om natuur naast de deur te ontdekken. “Je ervaart hier de rust en stilte die je opzoekt als je op vakantie bent. En bovenal, je ziet, hoort, proeft én ruikt de prachtige en unieke natuur in het Groene Hart“, vertelt de boswachter van Natuurmonumenten. “Daarvoor hoef je dus niet ver weg te gaan.”

Natuurmonumenten biedt verschillende activiteiten aan, er is voor ieder wat wils. Ontdek de Nieuwkoopse Plassen tijdens een watersafari voor kinderen of vaar naar de purperreigers of roofvogels tijdens één van de thematochten.

Richtlijnen

Natuurmonumenten moet zich nog wel aan verschillende coronarichtlijnen houden. Boswachter Anneloes: “Tijdens de excursies zullen minder mensen kunnen deelnemen. En de bak met verrekijkers om uit te delen tijdens de excursie laten we ook staan. Die moeten de deelnemers dus even zelf meenemen.”

Reserveren

Aangezien de groepen die mee kunnen, kleiner zijn dan anders, is reserveren noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop. De prijs van de tochten is niet verhoogd. “We willen de natuur voor iedereen toegankelijk houden. En wil je liever zelf op pad, op de website van Natuurmonumenten en de app ‘Natuur Routes’ staan wandel- en fietsroutes. Of huur een kano bij Nikano!”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?